Hyöty: Tiedon lähde

Monilla tutkimusaloilla sovelletaan tietoa biologian elementeistä ja prosesseista. Bioniikka tarkoittaa luonnon rakenteiden, toimintojen tai järjestelmien jäljittelyä, jolla pyritään luomaan aiempaa tehokkaampia ja käytännöllisempiä ratkaisuja. Tulokset ovat sovellettavissa laajasti käytäntöön esimerkiksi nanoteknologian, lääketieteen tai rakennusmateriaalien kehittämisessä.

Luonto on myös itsessään tiedon lähde. Lajien ja luonnon prosessien tutkimusta pidetäänkin Suomessa tärkeänä. Tutkimus osoittaa erilaisten ympäristötekijöiden, olosuhteiden, lajien ja prosessien keskinäisen riippuvuuden. Se auttaa meitä ymmärtämään toimintamme seuraukset aiempaa paremmin. Se auttaa meitä myös kohtaamaan ilmaston lämpenemisen kaltaisia tulevaisuuden haasteita, ennustamaan sen vaikutuksia luonnon järjestelmiin, löytämään keinoja sopeutua niihin ja parhaassa tapauksessa estämään suomalaisten ekosysteemien vahingoittumisen.

 

Keskustelua aiheesta

Aloita keskustelu »

Lisää kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.


Viestisi lähetetään sivuston ylläpitäjille tarkastettavaksi. Uudet kommentit pyritään julkaisemaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Sulje kommentit