Arvo: Luontoon liittyvän kulttuuriperinnön arvo

TALOUDELLINEN ARVO

Luonnonperinnöllä voi olla taloudellista arvoa, joka muodostuu epäsuorasti matkailun kautta. Lähes kaikki muinaisjäännökset voi nähdä ilmaiseksi. Metsähallitus on kokoamassa tietoja hallinnassaan olevista luonnonperintökohteista. Tavoitteena on kasvattaa luonnonsuojelualueilla sijaitsevien luonnonperintökohteiden käyntimääriä.

TERVEYDELLINEN ARVO

Luonnonperinnöllä voidaan katsoa olevan jonkin verran terveydellistä, etenkin psykologista arvoa. Se voi lisätä ihmisen kokemusta merkittävyydestä ja jatkuvuudesta sekä vähentää tyhjyyden, yksinäisyyden tai merkityksettömyyden kokemuksia.

SOSIAALINEN ARVO

Luonnonperinnön sosiaalinen arvo perustuu oman kulttuurin ja perinnön tuntemiseen ja kulttuurin jatkumiseen. Säilyneet rituaalipaikat yhdistävät vanhan mytologian ja tarinaperinteen nykytodellisuuteen.

ITSEISARVO

Tässä tapauksessa sosiaalinen arvo ja itseisarvo ovat lähes sama asia. Tunteen kulttuurin jatkumisesta sekä luonnonperintökohteiden säilymisen voidaan katsoa olevan itseisarvoja.

 

Keskustelua aiheesta

Aloita keskustelu »

Lisää kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.


Viestisi lähetetään sivuston ylläpitäjille tarkastettavaksi. Uudet kommentit pyritään julkaisemaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Sulje kommentit