Hyöty: Kulttuurin jatkuminen

Luonnonperinnön tärkeimmät hyödyt ovat kulttuuristen symbolien ja pyhien paikkojen säilyminen sekä kulttuurin jatkuminen. Kulttuuri kehittyy jatkuvasti. Viime vuosikymmenten ja kahden viime vuosisadan aikana kulttuurievoluutio on ollut nopeaa. Kulttuurin muuttumisen nopeus voi kannustaa ihmistä katsomaan menneisyyteen.

Kansalliseepoksemme Kalevala koottiin 1800-luvulla runonlaulajien välittämästä suullisesta kansanperinteestä. Kalevalalla oli ja on yhä merkittävä vaikutus suomalaisen identiteetin muodostumiseen ja kulttuuriseen yhtenäisyyteen. Suurta osaa Kalevalasta voidaan pitää luontoon liittyvänä perintönä.

Ihmisten on tunnettava juurensa, jotta kulttuuri voi jatkua. Monet kulttuurin kannalta merkittävät elementit ovat säilyneet muuttumattomina vuosisatoja, jopa vuosituhansia. Tällaisia ovat etenkin uskonnollisesti tai muilla tavoin tärkeät luonnonmuodostelmat, kuten jotkin tunturit ja järvet. Luonnossa on säilynyt myös monia ihmisen rakennelmia. Luontoon liittyvä kulttuuriperintö herättääkin yhä enemmän kiinnostusta.

 

Keskustelua aiheesta

Aloita keskustelu »

Lisää kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.


Viestisi lähetetään sivuston ylläpitäjille tarkastettavaksi. Uudet kommentit pyritään julkaisemaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Sulje kommentit