Arvo: Taiteiden ja populaarikulttuurin arvo

TALOUDELLINEN ARVO

Luontoon liittyvän taiteen ja populaarikulttuurin suora taloudellinen arvo syntyy taideteosten hinnasta ja niillä käytävästä kaupasta. Tästä esimerkkejä ovat taidegallerioiden lisäksi muun muassa levymyynti, konsertit sekä elokuvien tuotanto ja esittäminen. Taide ja populaarikulttuuri myös tuottaa monenlaista epäsuoraa taloudellista arvoa esimerkiksi vähentämällä terveydenhuollon kuluja.

TERVEYDELLINEN ARVO

Taiteilla on runsaasti myönteisiä terveysvaikutuksia, joita on käsitelty taiteen ja populaarikulttuurin hyödyistä kertovassa osiossa

Stuckey, H. L. & Nobel J. 2010. The Connection Between Art, Healing, and Public Health: A Review of Current Literature. American Journal of Public Health 100(2): 254–263.

SOSIAALINEN ARVO

Luontoon liittyvän taiteen ja populaarikulttuurin sosiaalinen arvo perustuu pitkälti kulttuuri-identiteetin muodostumiseen ja kulttuurin jatkumiseen. Taiteet ja populaarikulttuuri antavat myös toimeentulon taiteilijoille, joten niillä on työllistävä vaikutus, minkä myös voidaan katsoa olevan sosiaalisesti arvokasta.

ITSEISARVO

Taiteet edistävät itsereflektointia ja merkityksellisyyden tunnetta. Ne voivat myös muuttaa ajattelu- ja käytöstapoja. Niiden avulla ihmiset voivat kohdata ja käsitellä vaikeiden tilanteiden herättämiä tunteita. Taiteet tarjoavat mahdollisuuden vahvistaa sosiaalista ja ympäristöön liittyvää identiteettiä ja jatkuvuuden tunnetta.

 

Keskustelua aiheesta

Aloita keskustelu »

Lisää kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.


Viestisi lähetetään sivuston ylläpitäjille tarkastettavaksi. Uudet kommentit pyritään julkaisemaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Sulje kommentit